KASFOOC

KASFOOC

Het project van Jackson Boge Ominde in Kenia. Aidswezen worden opgevangen in pleeggezinnen. Kinderen en pleegouders leren voor eigen voedselvoorziening te zorgen door aanleg van moestuinen en visvijver.

Project Kenia

Elke dag sterven 500 Kenianen aan AIDS gerelateerde ziekten. In Kenia is 20%-30% van de bevolking besmet met AIDS.

Met HIV/AIDS besmette weeskinderen en eenoudergezinnen zijn een groeiend probleem in Kakamega District. De gezinnen zijn slachtoffer van omstandigheden die door HIV/AIDS en armoede zijn veroorzaakt.

KASFOOC is een programma gestart om deze problemen aan te pakken. Uitgangspunt daarbij is het verbeteren van de zekerheid op voedsel waarbij de gezinnen wordt geleerd zelf hun eigen voedsel te verbouwen.

KASFOOC zorgt voor schoon water in de regio door het beschermen van de natuurlijke waterbronnen. Deze worden zo opgebouwd dat er schoon water uit een pijp komt. Alle mensen die in de directe omgeving van zo'n bron wonen kunnen dit water vrij gebruiken.

KASFOOC helpt de weeskinderen met kleding en onderwijs en ondersteunt de eenoudergezinnen bij de opvoeding van de weeskinderen. KASFOOC probeert deze weeskinderen bij hun overgebleven familieleden te houden en daarmee te voorkomen dat zij op straat belanden.

KASFOOC ondersteunt de Sunshine Academy, een schooltje met 70-90 kinderen met schoolmiddelen (schoolbanken, schoolborden, leermiddelen) en de watervoorziening.

Geplaatst door: petraZWO
op 20 November, 2014 in